image header

REISSCHEMA

DAG 1 - 27 SEPTEMBER

Vertrek vanuit Brussels Airport naar Mauritius. Het vertrek in Brussel is voorzien omstreeks 15u20 met Emirates. Aankomst de volgende morgend om 09u10 op Mauritius.

Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS
DAG 2 - 28 SEPTEMBER

Welkom op Mauritius!

Onze reis begint met een hartelijk ontvangst bij Le Méridien, het vijfsterren luxehotel waar we verblijven gedurende het volledige congres. Alle deelnemers genieten van een all-in formule.

Na de check-in heeft u wat vrije tijd om de omgeving te verkennen, de spa in te duiken of een mooie strandwandeling te maken. Le Méridien biedt een brede waaier aan activiteiten, zoals o.a. snorkelen, windsurfen, kayakken, glasbodemboot trips, tennis, yoga en beachvolleybal. Lunch in een van de restaurants van Le Méridien.

Op het einde van de middag wacht ons een gezellige welkomstcocktail, waarna we van start gaan met de eerste presentaties van ons medisch congres.

We sluiten de dag af met een heerlijk diner, geserveerd in het hoofdrestaurant van het hotel, genaamd Nomad.

Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS
DAG 3 - 29 SEPTEMBER

We starten de dag met een heerlijk ontbijt.

In de voormiddag kan je genieten van alle luxe-faciliteiten en watersport mogelijkheden die het hotel te bieden heeft. Wie de dag liever iets actiever inplant, kan kiezen uit een ruim assortiment aan optionele activiteiten (tegen betaling):

 • Een boottrip op zoek naar walvissen en dolfijnen
 • Een 'underwater sea walk' met aqua-helm
 • Een sessie golf op 1 van de mooie golfdomeinen van het eiland
 • Een sessie duiken omringd door schitterende koraalriffen
 • Massages en wellness-behandelingen in de Explore Spa by Le Méridien

In de namiddag gaan we van start met deel 2 van het medisch congres.

's Avonds wacht je een culinaire ervaring met het "Dine Around" concept, waarbij je elke avond de mogelijkheid krijgt om te kiezen uit de vier restaurants van Le Méridien. Elk restaurant heeft een andere invalshoek, variërend van lokale gerechten tot internationale lekkernijen.

Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS
DAG 4 - 30 SEPTEMBER

Heerlijk ontbijt in het hotel. Vandaag maken we een exclusieve catamarancruise naar de noordelijke eilanden Ilot Gabriel, Ile Plate en Coin de Mire. De cruise voert ons langs de schitterende kustlijn van Mauritius, terwijl je geniet van adembenemende uitzichten op de azuurblauwe oceaan.

Voor de lunch wacht ons een verrukkelijke BBQ-buffet aan boord. Liefhebbers kunnen al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld bewonderen (snorkel gear aanwezig aan boord).

In de late namiddag keren we terug naar het hotel en kan je dineren in een van de mooie restaurants van Le Méridien.

Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS
DAG 5 - 1 OKTOBER

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag kan je genieten van een slow morning en alle luxe-faciliteiten die Le Méridien te bieden heeft, of kiezen uit een ruim assortiment aan optionele activiteiten (tegen betaling):

 • Een boottrip op zoek naar walvissen en dolfijnen
 • Een 'underwater sea walk' met aqua-helm
 • Een sessie golf op 1 van de mooie golfdomeinen van het eiland
 • Een sessie duiken omringd door schitterende koraalriffen
 • Massages en wellness-behandelingen in de Explore Spa by Le Méridien

Hierna staat een medisch congres op het programma, een waardevolle gelegenheid om kennis te vergroten en inzichten te delen met gepassioneerde collega's.

Diner in een van de culinaire restaurants van Le Méridien.

Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS
DAG 6 - 2 OKTOBER

Heerlijk ontbijt in het hotel.

Vandaag ontdekken we een boeiende mix van kleuren en culturen in Port Louis, de hoofdstad van Mauritius. We starten met een bezoek aan de Kailasson tempel, een architecturaal hoogstandje met een grote culturele betekenis voor de Tamil-gemeenschap. Daarna volgt een bezoek aan de Kwan Tee Pagode, een spirituele plek die u onderdompelt in de rijke geschiedenis en diversiteit van Mauritius.
Bij de mooie Jummah Moskee komen we meer te weten over de islamitische gemeenschap op het eiland.

In het centrale marktgebied van Port Louis wacht ons een proeverij, een authentiek culinair avontuur.
We hebben 1 uur vrije tijd om te winkelen in Port Louis. Vervolgens gaan we naar de beroemde Pamplemousses Botanische Tuin. Een deskundige gids neemt ons mee op een rondleiding door de prachtige tuinen, omringd door weelderige flora en fauna. 

Lunchen doen we in restaurant Le Fangourin, waar we genieten van een authentiek driegangenmenu in Creoolse stijl.

Diner in een van de restaurants van Le Méridien.

Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS
DAG 7 - 3 OKTOBER

Ontbijt in het hotel. Nadien kan je genieten van een heerlijke slow morning en alle luxe-voorzieningen en watersport mogelijkheden die het hotel te bieden heeft. Liefhebbers van avontuur en sport kunnen kiezen uit een ruim assortiment aan optionele excursies (tegen betaling):

 • Een boottrip op zoek naar walvissen en dolfijnen
 • Een 'underwater sea walk' met aqua-helm
 • Een sessie golf op 1 van de mooie golfdomeinen van het eiland
 • Een sessie duiken omringd door schitterende koraalriffen

Lunch in het hotel na een voormiddag vol ontspanning of avontuur. In de namiddag wachten ons weer een medisch congres met interessante topics in het thema Beweging en gezondheidsproblematiek. Diner in het hotel.

Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS
DAG 8 - 4 OKTOBER

Ontbijt in het hotel. Vandaag maken we een indrukwekkende tocht per speedboat aan de Oostkust van Mauritius. Onderweg maken we mooie stops om te snorkelen in het azuurblauwe water (snorkel gear beschikbaar aan boord), gevolgd door een heerlijke barbecue-lunch op het mooie strand van Mangenie.

We sluiten de dag af in stijl met een betoverende Mauritische avond aan het strand van Le Méridien. Een lokale band brengt de sfeer erin tijdens het aperitief. Nadien wacht ons een private beachparty met DJ.

Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS
DAG 9 - 5 OKTOBER

Heerlijk ontbijt in het hotel. Vandaag is onze laatste dag op het eiland met vrije tijd om te ontspannen, nog een laatste wandeling te maken door de prachtige omgeving, of om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

In de vroege avond vertrekken we naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België. Het vertrek op Mauritius is voorzien omstreeks 21u50.

 
Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS
DAG 10 - 6 OKTOBER

Aankomst in Brussels Airport om 13u20. Einde van het congres.

Photo of MAURITIUS - LAATSTE KAMERS

AANDOENINGEN BIJ DE OUDER WORDENDE PATIËNT

Onze vergrijzende samenleving benadrukt de groeiende relevantie van artsen bij ouderdomsaandoeningen. Momenteel is 21% van de Vlaamse bevolking boven de 65 jaar, tegen 2050 verwacht men meer dan 30%. Het Mauritius congres focust op aandoeningen in de derde en vierde levensfase.

Prof. Dr. Peter Stalmans van UZLeuven bespreekt oogaandoeningen door veroudering, zoals cataract, glaucoom en maculadegeneratie, en de vooruitgang in behandelingen, waaronder bionische implantaten en robotische chirurgie.

Dr. Bjorn Ghillemijn van azGlorieux behandelt in twee lezingen het behandelen van oudere patiënten met kwaadaardige aandoeningen en de opkomende forfaitarisering in de Belgische gezondheidszorg.

Dr. Thomas Mathieu, fysische geneesheer bij UZAntwerpen, richt zich op leeftijdsgebonden veranderingen in spieren, pezen en gewrichten, en de implicaties ervan voor orthopedische behandelingen, inclusief prothesiologie en preventie.

Bert Driesen van Move to Cure bespreekt in zijn presentaties belastingsmanagement bij kraakbeen, revalidatie voor kraakbeenletsels, en revalidatie voor ouderen met gewrichtspijn, inclusief innovatieve benaderingen zoals 3D-printing en prothesen.

Moderator Dr. Linde Nijns, huisarts in Veltem-Beisem, faciliteert de wetenschappelijke sessies en voorziet tijd voor vragen vanuit het publiek.

Photo of Congress

TOPICS

Chemotherapie bij de oudere patiënt, mythe en realiteit

Dr. Bjorn Ghillemijn
azGlorieux

Met de vergrijzing van de bevolking en de snelle toename in behandelingsmogelijkheden voor tumoren, worden we meer en meer geconfronteerd met ouderen die zich presenteren met een kwaadaardige aandoening. Hoe gaan we hiermee om? Hoe kunnen we op een objectieve manier de beste optie voor deze oudere patienten aanbieden, zonder te moeten uitgaan van de kalenderleeftijd?

Forfaitarisering in de geneeskunde: nooit of toch meer van hetzelfde?

Dr. Bjorn Ghillemijn
azGlorieux

In de hervormingsplannen van de overheid mbt de Belgische gezondheidszorg, komt vaak het woord forfaitarisering voor. Vele artsen hebben hier een uitgesproken mening over. Wat is dat nu juist forfaitarisering in de geneeskunde? Is het echt of nieuws of is het al volop aanwezig in de manier waarop onze gezondsheidszorg wordt gefinancierd? En wat zijn plannen voor de toekomst?

Innovaties in de oogheelkunde

Prof. Dr. Peter Stalmans
UZ Leuven

Enkele vaak voorkomende oogaandoeningen die veroorzaakt worden door veroudering, meer bepaald cataract, glaucoom en maculadegeneratie. De laatste jaren zijn de behandelingstechnieken voor deze aandoeningen flink uitgebreid, waardoor bij de ouder wordende patiënt niet alleen het zicht langer behouden kan blijven, maar vaak zelfs verbeterd kan worden. De technologische vooruitgang in de oogheelkundige behandeling is er met rasse schreden op vooruit gegaan, waarbij nieuwe behandelingstechnieken met bionische implantatie en robotische chirurgie hun intrede maken.

Kraakbeen: De balans vinden tussen overbelasting en onderbelasting

Bert Driesen
Move to Cure

Revalidatie speelt een essentiële rol bij de behandeling van kraakbeenletsels, met als doel de functie te herstellen en de pijn te verlichten. Kraakbeen past zich door zijn aard langzaam aan druk aan, waardoor revalidatie belangrijk is om de genezing te bevorderen. De relatie tussen veroudering en artrose is complex. Als gewrichten na verloop van tijd een lage of hoge druk ondergaan, neemt het risico op artrose toe.
Ik bespreek het belastingsmanagement bij zowel conservatieve als chirurgische behandeling. Bij conservatieve benaderingen helpt de juiste belasting de genezing van kraakbeen te stimuleren, kracht te herwinnen of spieratrofie te voorkomen en de functie te behouden. Na een operatie ondersteunt gecontroleerde belasting het weefselherstel en versterkt het aangetaste gebied.

 
Oogaandoeningen bij de verouderende patiënt: cataract, glaucoom & macula-degeneratie

Prof. Dr. Peter Stalmans
UZ Leuven

Enkele vaak voorkomende oogaandoeningen die veroorzaakt worden door veroudering, meer bepaald cataract, glaucoom en maculadegeneratie. Bij cataract treedt er een vertroebeling van de ooglens op, waardoor het zicht troebel wordt. Glaucoom veroorzaakt een progressief afsterven van de oogzenuw waarbij er irreversibele schade aan het gezichtsveld optreedt. Leeftijdsgebonden maculadegeneratie veroorzaakt de vorming van nieuwe bloedvaten onder het netvlies waardoor bloedingen kunnen optreden. De laatste jaren zijn de behandelingstechnieken voor deze aandoeningen flink uitgebreid, waardoor bij de ouder wordende patiënt niet alleen het zicht langer behouden kan blijven, maar vaak zelfs verbeterd kan worden.

Degeneratieve spier-, pees-, en gewrichtsklachten: nieuwe inzichten in preventie, diagnose en behandeling

Dr. Thomas Mathieu
UZ Antwerpen

Door vergrijzing van de populatie krijgen we in de dagdagelijkse praktijk meer te maken met degeneratieve slijtageprocessen. Op orthopedisch vlak brengt dit vele vragen met zich mee:
Hoe kunnen we de beste differentiële diagnose maken?
Welke behandelingen zijn het meest interessant voor een patiënt van de 3e en 4e levensfase?
Orthopedie werpt de prothesiologie op als gouden redmiddel, maar zijn al deze ingrijpende heelkundige oplossingen wel zo goed?
Hoe zit het met de, minder ingrijpende, orthobiologische revolutie? Wanneer gaat deze op punt staan?
En wat met preventie? Hoe kunnen we deze slijtage processen tijdig detecteren en voorkomen?
Dr. Mathieu spitst zich tijdens zijn presentatie toe op deze prangende vragen en biedt een overzicht van de literatuur, gecombineerd met de huidige stand van zaken in de Vlaamse zorgsector.

Sport & Artrose

Dr. Thomas Mathieu
UZ Antwerpen

Artrose, vaak gezien als een uitdaging voor beweging, vindt een onverwachte tegenstander in de wereld van sport. Deze presentatie onthult het verrassende verband tussen sport en artrose, waarbij we dieper ingaan op hoe lichaamsbeweging en specifieke sportactiviteiten kunnen bijdragen aan het verminderen van de symptomen en het verbeteren van de levenskwaliteit bij mensen die met deze aandoening te maken hebben.

In deze informatieve sessie verkennen we de wetenschap achter sport als een vorm van therapie voor artrose. We duiken in recente onderzoeksresultaten die aantonen hoe gecontroleerde beweging de gewrichtsgezondheid kan bevorderen, de pijn kan verminderen en de flexibiliteit kan vergroten, zelfs bij mensen die eerder dachten dat ze beperkt waren door hun aandoening.

Hernieuwde mobiliteit en functie

Bert Driesen
Move to Cure

Revalidatie voor ouderen met pijnlijke gewrichten is gericht op het verbeteren van hun algehele welzijn en gaat vaak gepaard met de mogelijkheid van een eventuele prothese. Gewrichtspijn, zoals artrose, kan de mobiliteit ernstig belemmeren en de kwaliteit van leven verminderen. Ik richt me op de strategie om spieren te versterken, gewrichtsflexibiliteit te verbeteren en pijn te verminderen.

Ik bespreek de revalidatie na prothetische implantatie en hoe innovatie een cruciale rol heeft gespeeld bij het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het gebruik van 3D-printing heeft gepersonaliseerde protheseontwerpen mogelijk gemaakt. En ook robotica en kunstmatige intelligentie hebben geholpen bij het maken van prothesen.

ONZE SPREKERS

Photo of Dr. Thomas Mathieu
Dr. Thomas Mathieu

Fysische geneeskunde & revalidatie
UZ Antwerpen

Photo of Dr. Bjorn Ghillemijn
Dr. Bjorn Ghillemijn

Interne geneeskunde
azGlorieux

Photo of Prof. Dr. Peter Stalmans
Prof. Dr. Peter Stalmans

Oogarts
UZ Leuven

Photo of Bert Driesen
Bert Driesen

Fysiotherapeut
Move to Cure

Photo of Dr. Linde Nijns
Dr. Linde Nijns

Huisarts-Moderator
Veltem-Beisem

ACCREDITATIE

Accreditatie wordt aangevraagd voor artsen ( in Algemene Geneeskunde en/of ethiek&economie ) en voor apothekers ( in domeinen A,B en/of C) voor al onze medische congressen.

DATA & PRIJZEN

27/09/2024 - 06/10/2024

SINGLE

VANAF

8035 euro - Arts/HCP/ApothekerDOUBLE

VANAF

5560 euro - Arts/HCP/Apotheker
5560 euro - Arts/HCP/Apotheker


DOUBLE

VANAF

8895 euro - Arts/HCP/Apotheker
2225 euro - Partner


INBEGREPEN
 • Deelname aan het wetenschappelijk congres en vergaderingen (voor één of twee artsen, afhankelijk van de gekozen optie)
 • Internationale vluchten in economy class, inclusief taksen
 • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer in Le Méridien Mauritius
 • All-in formule gedurende het hele congres
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en een breed aanbod aan alcoholische en niet-alcoholische dranken in de diverse restaurants en bars van Le Méridien
 • Aanbod aan niet-gemotoriseerde watersporten en activiteiten georganiseerd door Le Méridien
 • Transfers in Mauritius
 • Engelstalige gids en alle entreegelden voor de genoemde activiteiten
NIET INBEGREPEN
 • Optionele activiteiten en excursies (mogelijk tegen betaling)
 • Business vluchten (supplement op aanvraag)
 • Eventuele kamer upgrades naar suites, pool suites, enz. (supplement op aanvraag)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Bijstands- en annulatieverzekering
 • Eventuele vaccinaties
 • Niet inbegrepen premium drankjes die à la carte worden aangeboden
BETALINGS- & ANNULATIEVOORWAARDEN

Je reservatie is slechts bevestigd na ontvangst van een schriftelijke bevestiging van The Care Collective en na betaling van de voorschotfactuur (50% van het totaalbedrag). Het resterende saldo (50%) wordt verrekend 3 maanden voor vertrek.

Bij annulering worden de volgende annuleringskosten toegepast:

 • van inschrijving tot 120 dagen voor afreis 50% van de totale reissom
 • minder dan 120 dagen voor afreis: 100% van de totale reissom

Minimum aantal deelnemers: 30 personen.

VERZEKERING

Wij adviseren u om goed verzekerd op reis te gaan. Wij werken daarom samen met onze preferred partner Van Dessel Insurances, zij kunnen u een passende verzekering aanbieden. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan brengen wij u graag met hen in contact of u kan uiteraard ook rechtstreeks contact met hen opnemen.

Tel: +32 14 25 84 25

Mail: info@vandessel.be

Website: www.vandessel.be

The Care Collective is een betrouwbare reisprofessional en zorgt ervoor dat je veilig op congresreis kan. We zijn aangesloten bij het Garantiefonds Reizen en beschikken over een insolventieverzekering en een verzekering beroepsaansprakelijkheid reisagentschap wat ervoor zorgt dat je als reiziger financieel goed beschermd bent. Jaarlijks wordt onze structuur en werking geanalyseerd door het fonds zodat jij met een gerust hart bij een gezonde en betrouwbare partner jouw congresreis boekt.

GFG GarantieFonds Reizen

Nog vragen? Contacteer ons

INFO@THECARECOLLECTIVE.BE

ACCOMMODATIE

Le Méridien Mauritius 5*

Le Méridien is een luxueus vijfsterrenresort gelegen in het betoverende landschap van het eiland Mauritius. Dit exclusieve toevluchtsoord combineert de charme van de oceaan met een weelderige tropische natuur en biedt gasten een onvergetelijke ervaring van ontspanning en verfijning.

Het resort pronkt met een prachtig uitzicht op de kristalheldere wateren van de Indische Oceaan en de mooie tuinen die zich uitstrekken tot aan het zandstrand.

De kamers in Le Méridien Mauritius zijn ontworpen met een mix van moderne elegantie en traditionele elementen. Van ruime kamers tot weelderige suites met een adembenemend uitzicht, elk element is zorgvuldig en met oog voor detail ontworpen.

Culinair genot is een integraal onderdeel van de ervaring in Le Méridien Mauritius. Het resort biedt verschillende eetgelegenheden waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten uit de lokale en internationale keuken. Van verfijnde zeevruchten tot exotische smaken, elke maaltijd is een culinair avontuur op zichzelf. De restaurants en bars zijn schitterend gelegen, met uitzicht op de oceaan of de prachtige tuinen.

Voor liefhebbers van ontspanning en avontuur, biedt Le Méridien Mauritius een breed scala aan wellness- en recreatiemogelijkheden. Van verkwikkende spa-behandelingen geïnspireerd door de natuurlijke elementen van Mauritius tot sportieve activiteiten zoals snorkelen, duiken en tennis, er is voor elk wat wils. Gasten kunnen zich onderdompelen in een wereld van rust en sereniteit, omringd door de prachtige natuurlijke schoonheid van het eiland.

Adres: Village Hall Lane, Pointe aux Piments 21304 Mauritius

Website: https://www.marriott.com/en-us/hotels/mrumd-le-meridien-ile-maurice/overview/

Photo of Le Méridien Mauritius 5*

PRAKTISCHE INFORMATIE

Photo of Oman

KLIMAAT

Gedurende oktober is het weer op Mauritius over het algemeen aangenaam, met temperaturen die variëren van 20°C tot 28°C (68°F tot 82°F). De beste tijd om Mauritius te bezoeken is tegen het einde van het jaar, van oktober tot december, wanneer de temperaturen het hoogst zijn.

Photo of Oman

PASPOORT & VISA

Paspoort: Belgische burgers dienen een geldig paspoort te hebben om Mauritius binnen te komen. Zorg ervoor dat je paspoort minimaal zes maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in het land. Controleer de vervaldatum van je paspoort en vernieuw het indien nodig vóór je reis.

Visum: Belgische burgers hebben geen visum nodig voor kortstondige bezoeken aan Mauritius. Toeristen uit België krijgen vrijstelling van visum en mogen maximaal 90 dagen verblijven binnen een periode van zes maanden. Dit betekent dat je tot drie maanden in Mauritius kunt verblijven zonder dat je vooraf een visum hoeft aan te vragen.

Photo of Oman

GEZONDHEID

Voordat je naar Mauritius reist, wordt aanbevolen om bijgewerkt te zijn met routinematige vaccinaties, zoals mazelen, bof, rubella (BMR), difterie, kinkhoest, tetanus (DKT) en waterpokken.

Hoewel het kraanwater in de meeste toeristengebieden als veilig wordt beschouwd om te drinken, is het verstandig om te kiezen voor flessenwater om eventuele mogelijke maagproblemen te voorkomen.

Photo of Oman

KLEDING

Pak lichte, ademende kleding zoals katoen of linnen voor het tropische klimaat op Mauritius. Vergeet zwemkleding en zonbescherming niet. Neem een omslagdoek mee voor conservatieve gebieden en insectenwerend middel voor de avonden. Overweeg een lichte trui voor koelere nachten. Houd het casual en comfortabel met sandalen en smart-casual kleding.

Photo of Oman

BAGGAGE

Handbagage:
De Airline staat passagiers meestal toe om één stuk handbagage en één persoonlijk item aan boord mee te nemen. De afmetingen van de handbagage zijn doorgaans beperkt tot ongeveer 55 cm x 35 cm x 25 cm en een maximaal gewicht tot 10 kg. Het persoonlijke item kan een kleine handtas, laptoptas of cameratas zijn die onder de stoel voor je past.

Ruimbagage:
De toegestane ruimbagage kan variëren afhankelijk van de tariefklasse en bestemming. Voor internationale vluchten zoals naar Mauritius hebben passagiers in de economy class doorgaans een toegestane ruimbagage van 23kg per passagier. Passagiers in de business class krijgen de toegestane ruimbagage van 2 bagages tot 32 kg per passagier.

 
Photo of Oman

WIFI EN ELEKTRICITEIT

Op Mauritius is Wi-Fi overal op het eiland beschikbaar. De meeste hotels, resorts, cafés, restaurants en toeristische gebieden bieden gratis Wi-Fi voor gasten. Daarnaast is internettoegang beschikbaar in verschillende openbare ruimtes. De verbinding is over het algemeen betrouwbaar, vooral in stedelijke en toeristische gebieden.

Wat elektriciteit betreft, heeft Mauritius een standaardvoltage van 230 volt en werkt het met een frequentie van 50 Hz. De stopcontacten in het land zijn over het algemeen geschikt voor stekkers van het type C en G. Stekkers van het type C hebben twee ronde pinnen, terwijl stekkers van het type G drie rechthoekige pinnen hebben.

Photo of Oman

VALUTA

De valuta die in Mauritius wordt gebruikt, is de Mauritiaanse Roepie (MUR). Het is raadzaam om bij aankomst bij banken, wisselkantoren of op de luchthaven je Belgische euro's of andere belangrijke valuta om te wisselen naar Mauritiaanse Roepies.

Photo of Oman

BELANGRIJKE INFORMATIE

Mauritius is een cultureel diverse land met een rijke verscheidenheid aan gebruiken en tradities. Als respectvolle reiziger is het essentieel om de lokale cultuur te eren, vooral bij het bezoeken van religieuze plekken of bij het omgaan met de vriendelijke lokale bevolking.

Engels is de officiële taal van Mauritius en wordt veel gesproken, waardoor communicatie handig is voor bezoekers. Echter, je zult ook het Creools, Frans en andere talen horen die door de lokale bevolking worden gesproken, wat bijdraagt aan de taalkundige charme van het eiland.
Hoewel het geven van fooien niet verplicht is in Mauritius, is het een beleefde geste om waardering te tonen voor goede service in restaurants en hotels. Een fooi van ongeveer 10% wordt over het algemeen als attent en goed ontvangen beschouwd.

Mauritius is gezegend met een unieke flora en fauna, inclusief bedreigde diersoorten. Om de natuurlijke schoonheid van het eiland te behouden, is het cruciaal om het milieu te respecteren en eventuele richtlijnen te volgen die zijn ingesteld om het wildleven en de omgeving te beschermen.
Wat de tijd betreft, hanteert Mauritius de Mauritius Standard Time (MUT), die het hele jaar door UTC+4 is. Er is geen zomertijd, wat zorgt voor een consistente tijdszone-ervaring.