image header

REISSCHEMA

DAG 1 - 20 MAART

We bieden onze deelnemers de mogelijkheid om naar Davos te reizen met eigen vervoer of te kiezen voor een vlucht in combinatie met indrukwekkende treinrit door de bergen van Zurich naar Davos.
Vluchtgegevens SWISS Air:

20 Maart: BRU - ZUR : 9u45 - 11u05

 • Aankomst en check-in (15u00).
 • Verkenning van Davos of wellness in de hotel-spa. Liefhebbers kunnen alvast op eigen initiatief skipistes verkennen.
 • Welkomstaperitief gevolgd door culinair 3-gangen diner in hotel.
Photo of ZWITSERLAND
DAG 2 - 21 MAART
 • Ontbijt 
 • Medisch congres
 • Lunch in de gezellige Chalet Güggel (of vergelijkbaar).
 •  Vervolg ski of ontspanning in de wellness van het hotel.
 • Welverdiende après-ski!
 • Diner in het sfeervolle Panorama-restaurant Schatzalp (of vergelijkbaar), terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht over de bergtoppen.
Photo of ZWITSERLAND
DAG 3 - 22 MAART
 • Ontbijt 
 • Medisch congres
 • Lunch met Zwitserse kaasfondue in de exclusieve Igloo Village.
 • Vervolg ski of ontspanning in de wellness van het hotel.
 • Welverdiende après-ski!
 • Diner in het hippe en sfeervolle restaurant Stall Valär (of vergelijkbaar), gelegen in het centrum van Davos.
Photo of ZWITSERLAND
DAG 4 - 23 MAART
 • Ontbijt
 • Medisch congres
 • Lunch in de populaire Jätzhütte (of vergelijkbaar), perfect gelegen aan de pistes en een place to be voor après-ski.
 • Vervolg ski of ontspanning in de wellness van het hotel.
 • Aperitief en diner op een verrassende en exclusieve locatie: The Chapel. Aansluitend après-ski party met DJ.
Photo of ZWITSERLAND
DAG 5 - 24 MAART
 •  Slow morning en ontbijt in het hotel.
 •  Free time: tijd voor shopping, wellness of om Davos nog even in te duiken.
 •  Check-out en einde congres.
 • Vluchtgegevens SWISS AIR:

       ZUR - BRU: 12u50 - 14u05

Photo of ZWITSERLAND

ONTDEKKINGEN IN MUSCULOSKELETALE GENEESKUNDE: NIEUWE BEHANDELINGEN EN INVLOED VAN SPORT OP ARTROSE

Deze presentaties verkennen de boeiende ontwikkelingen in de musculoskeletale geneeskunde. We onderzoeken opkomende behandeltechnieken, zoals echogeleide infiltraties, minimaal invasieve procedures, en biologische interventies, met aandacht voor de orthobiologische revolutie. De focus ligt op atletische pubalgie, inclusief een nieuwe ontdekking : de traumatische ruptuur van het arcuate pubic ligament (APL) en Dr. Mathieu's unieke infiltratietechniek voor dit ligament, naast interventies voor chronische liespijn en schaambeenpathologieën.

We bekijken tevens de impact van vergrijzing op orthopedie, behandelen vragen over de beste differentiële diagnose, behandelingen in de 3e en 4e levensfase, en de vraag of prothesiologie altijd optimaal is. Ook bieden we inzicht in de opkomende orthobiologische benaderingen, met nadruk op preventie en detectie van slijtageprocessen. Daarnaast verkennen we de verrassende relatie tussen sport en artrose, met recente onderzoeksresultaten over de voordelen van gecontroleerde beweging voor gewrichtsgezondheid, pijnvermindering en flexibiliteit, zelfs bij mensen die zich eerder beperkt voelden door hun aandoening. Dit alles wordt gecombineerd met een overzicht van literatuur en de actuele situatie in de Vlaamse zorgsector, een reis van ontdekking en begrip die u niet wilt missen.

Photo of Congress

TOPICS

Sport & Artrose

Dr. Thomas Mathieu
UZ Antwerpen

Artrose, vaak gezien als een uitdaging voor beweging, vindt een onverwachte tegenstander in de wereld van sport. Deze presentatie onthult het verrassende verband tussen sport en artrose, waarbij we dieper ingaan op hoe lichaamsbeweging en specifieke sportactiviteiten kunnen bijdragen aan het verminderen van de symptomen en het verbeteren van de levenskwaliteit bij mensen die met deze aandoening te maken hebben.

In deze informatieve sessie verkennen we de wetenschap achter sport als een vorm van therapie voor artrose. We duiken in recente onderzoeksresultaten die aantonen hoe gecontroleerde beweging de gewrichtsgezondheid kan bevorderen, de pijn kan verminderen en de flexibiliteit kan vergroten, zelfs bij mensen die eerder dachten dat ze beperkt waren door hun aandoening.

Nieuwe inzichten in musculoskeletale geneeskunde

Dr. Thomas Mathieu
UZ Antwerpen

Op dit moment worden in de musculoskeletale geneeskunde protheses en invasieve chirurgische oplossingen nog steeds als te snel en te veel beschouwd, met nare gevolgen achteraf. De opkomende nieuwe behandeltechnieken (echogeleide infiltraties, minimaal invasieve behandelingen, hyaluronzuur (gel spuit), Platelet-Rich-Plasma (PRP), ESWT, Biologicals, enz.) in combinatie met actieve maatregelen, geven een geheel nieuwe kijk op de geneeskunde van vandaag en de toekomst. In onze lezing gaan we dieper in op deze nieuwe technieken en bespreken we zowel de voor- als nadelen van de orthobiologische revolutie.

Degeneratieve spier-, pees-, en gewrichtsklachten: nieuwe inzichten in preventie, diagnose en behandeling

Dr. Thomas Mathieu
UZ Antwerpen

Door vergrijzing van de populatie krijgen we in de dagdagelijkse praktijk meer te maken met degeneratieve slijtageprocessen. Op orthopedisch vlak brengt dit vele vragen met zich mee:
Hoe kunnen we de beste differentiële diagnose maken?
Welke behandelingen zijn het meest interessant voor een patiënt van de 3e en 4e levensfase?
Orthopedie werpt de prothesiologie op als gouden redmiddel, maar zijn al deze ingrijpende heelkundige oplossingen wel zo goed?
Hoe zit het met de, minder ingrijpende, orthobiologische revolutie? Wanneer gaat deze op punt staan?
En wat met preventie? Hoe kunnen we deze slijtage processen tijdig detecteren en voorkomen?
Dr. Mathieu spitst zich tijdens zijn presentatie toe op deze prangende vragen en biedt een overzicht van de literatuur, gecombineerd met de huidige stand van zaken in de Vlaamse zorgsector.

Syndroom van Mathieu: acurate schaambeenbandletsel - nieuwe inzichten in atletische pubalgie

Dr. Thomas Mathieu
UZ Antwerpen

Letsels aan het schaamgewricht of de symphysis pubis worden onderschat en ondergediagnosticeerd bij patiënten met chronische liespijn of atletische pubalgie. Onlangs is er een nieuwe pathologie ontdekt die liespijn of atletische pubalgie kan veroorzaken. Een geïsoleerde traumatische ruptuur van het arcuate pubic ligament (APL) kan pubalgie veroorzaken. Het klinische beeld dat een patiënt met een APL-ruptuur vertoont: Hotspot van pijn bevindt zich ter hoogte van de schaamsymfyse; uitstraling naar unilaterale of bilaterale lies; branderig gevoel ter hoogte van de schaamsymfyse; pijn verergert tijdens en na het sporten; behandelingen van adductor tendinopathieën, abdominale tendinopathieën of heuppathologieën falen.
Het APL of inferior pubic ligament (IPL) is een dikke driehoekige boog van ligamentvezels die de twee onderliggende schaambeenderen verbindt. De belangrijkste functie van het APL is het stabiliseren van de symphysis pubis. De ruptuur van dit ligament kan leiden tot liespijn door een gebrek aan stabilisatie van de symphysis pubis. Ondanks het belang van de anatomische en klinische functie van het APL, is er zeer beperkt onderzoek beschikbaar naar letsels van dit ligament. Naast de diagnose van het APL letsel, voegden de auteurs een richtlijn toe van hun specifieke infiltratietechniek van het arcuate pubic ligament. Dr. Mathieu zal tijdens de presentatie ook de nieuwste inzichten in atletische pubalgie bespreken. Daarnaast bespreekt hij de interventietechnieken die hij uitvoert voor chronische liespijn en pathologie ter hoogte van de schaambeenverbinding.

ONZE SPREKERS

Photo of Dr. Thomas Mathieu
Dr. Thomas Mathieu

Fysische geneeskunde & revalidatie
UZ Antwerpen

ACCREDITATIE

Accreditatie wordt aangevraagd voor artsen ( in Algemene Geneeskunde en/of ethiek&economie ) en voor apothekers ( in domeinen A,B en/of C) voor al onze medische congressen.

DATA & PRIJZEN

20/03/2024 - 24/03/2024

SINGLE

VANAF

2585 euro - ArtsVOLZET

DOUBLE

VANAF

1970 euro - Arts
1970 euro - Arts


VOLZET

DOUBLE

VANAF

3155 euro - Arts
785 euro - Partner


VOLZET

INBEGREPEN
 • Deelname aan het wetenschappelijk congres
 • 4 overnachtingen in het Ameron Collection Hotel 4*
 • Maaltijden volgens programma incl. water, koffie of thee
 • Activiteiten zoals vermeld in programma
 • Skipas (3 dagen) en toegang tot wellness area
NIET INBEGREPEN
 • Verhuur skimateriaal (op aanvraag)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alcoholische- en niet vermelde dranken
 • Parking
 • Eventuele verzekeringen
 • Vervoer van België naar Davos H/T. Vlucht H/T Swiss Air Brussel - Zurich + treinrit H/T Zurich-Davos - 403 euro pp
BETALINGS- & ANNULATIEVOORWAARDEN

Je reservatie is pas definitief na ontvangst van een schriftelijke bevestiging van The Care Collective en na betaling van de voorschotfactuur (50% van het totaalbedrag). Het resterende saldo (50%) wordt verrekend 3 maanden voor vertrek.

Bij annulering worden de volgende annuleringskosten toegepast:

 • van inschrijving tot 90 dagen voor afreis 30% van de totale reissom
 • van 90 dagen to 65 dagen voor afreis 60 % van de totale reissom
 • minder dan 65 dagen voor afreis: 100% van de totale reissom

Minimum aantal deelnemers: 30 personen.

VERZEKERING

Wij adviseren u om goed verzekerd op reis te gaan. Wij werken daarom samen met onze preferred partner Van Dessel Insurances, zij kunnen u een passende verzekering aanbieden. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan brengen wij u graag met hen in contact of u kan uiteraard ook rechtstreeks contact met hen opnemen.

Tel: +32 14 25 84 25

Mail: info@vandessel.be

Website: www.vandessel.be

The Care Collective is een betrouwbare reisprofessional en zorgt ervoor dat je veilig op congresreis kan. We zijn aangesloten bij het Garantiefonds Reizen en beschikken over een insolventieverzekering en een verzekering beroepsaansprakelijkheid reisagentschap wat ervoor zorgt dat je als reiziger financieel goed beschermd bent. Jaarlijks wordt onze structuur en werking geanalyseerd door het fonds zodat jij met een gerust hart bij een gezonde en betrouwbare partner jouw congresreis boekt.

GFG GarantieFonds Reizen

Nog vragen? Contacteer ons

INFO@THECARECOLLECTIVE.BE

ACCOMMODATIE

AMERON COLLECTION DAVOS 4*

De Ameron Collection in Davos is een juweeltje te midden van de adembenemende Zwitserse Alpen en trekt reizigers aan die op zoek zijn naar een luxe ervaring. Gelegen in het hart van Davos, een van de meest gerenommeerde alpenresorts van Zwitserland, biedt de Ameron Collection een harmonieuze mix van verfijning, natuur en eigentijds design.

Het Ameron Swiss Mountain Resort in Davos staat bekend om uitzonderlijke gastvrijheid en verwent elke gast met persoonlijke aandacht en een scala aan hoogwaardige voorzieningen. Van weelderige spa-faciliteiten en verkwikkende behandelingen tot gastronomische culinaire ervaringen bereid door topchefs; dit hotel zorgt voor een onvergetelijk verblijf. Het hotel heeft een prachtig wellnesscentrum van maar liefst 850 m² met mooi binnenzwembad, fitnessruimte, sauna, stoombad en zen ontspanningsruimte. Je verblijft in moderne kamers van 29 m², inclusief dubbel bed, gemeubileerd balkon met uitzicht op de omgeving en alle nodige faciliteiten.

Het Ameron Swiss Mountain Resort heeft een ondergrondse parkeergarage en 7 laadpunten voor elektrische wagens. Naast het hotel is er ook parkeergelegenheid in de publieke Symondpark Garage. Skiërs maken handig gebruik van de ski-shuttle en alle gasten krijgen eveneens een premium card voor gratis openbaar vervoer in Davos en nabijgelegen gemeentes. Davos, een bekende bestemming voor zowel wintersportfans als liefhebbers van shopping en wellness, biedt een scala aan activiteiten voor elke smaak. Gasten van de Ameron Collection kunnen zich storten op memorabele skitochten en snowboardavonturen, of de pittoreske wandelroutes en het gezellige centrum van Davos verkennen..

Adres: Scalettastrasse 22, 7270 Davos, Zwitserland

Website: https://ameroncollection.com/en/davos-swiss-mountain-resort

Photo of AMERON COLLECTION DAVOS 4*

PRAKTISCHE INFORMATIE

Photo of Oman

KLIMAAT

In maart ervaart Davos de overgang van winter naar lente, wat een gevarieerd klimaat biedt voor bezoekers. Het weer is over het algemeen koel, met temperaturen die variëren van ongeveer -2°C tot 8°C (28°F tot 46°F) gedurende de dag. De nachten kunnen kouder zijn, met temperaturen die onder het vriespunt dalen.

Photo of Oman

PASPOORT & VISA

Als u naar Zwitserland reist, heeft u een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) nodig waarmee u zich kunt identificeren. Voor Zwitserland is een geldige ID-kaart voldoende om mee te reizen. Uw paspoort of ID-kaart moet geldig zijn tijdens uw gehele verblijf in Zwitserland.

Photo of Oman

GEZONDHEID

Hoogteziekte: Davos ligt op grote hoogte, en sommige reizigers kunnen hoogteziekte ervaren, vooral bij snelle stijging. Om te acclimatiseren, neem het rustig aan tijdens de eerste paar dagen in Davos, blijf goed gehydrateerd en vermijd overmatige lichamelijke inspanning.

Zonbescherming: Zelfs tijdens de winter kan de weerkaatsing van de zon op de sneeuw in Davos intens zijn. Bescherm jezelf tegen zonnebrand door zonnebrandcrème, zonnebril en een hoed te dragen wanneer je buiten bent.

Photo of Oman

KLEDING

Bij het bijwonen van een ski-congres in Davos, Zwitserland, is de juiste kleding cruciaal voor een comfortabele en aangename ervaring. Hier is een gids over wat je moet meenemen:

1. Ski-uitrusting: Als je van plan bent om in je vrije tijd de pistes te bezoeken, breng dan ski- of snowboarduitrusting mee, inclusief ski's of snowboard, schoenen, stokken en een helm.

2. Skikleding: Kleed je in lagen voor het skiën in Davos. Neem thermische baselayers, tussenlagen zoals fleece- of donsjassen en een waterdichte, winddichte buitenste laag op.

3. Skibroek: Waterdichte en geïsoleerde skibroeken zijn essentieel om je onderlichaam warm en droog te houden op de pistes.

4. Handschoenen of wanten: Pak waterdichte handschoenen of wanten in om je handen te beschermen tegen de kou en vochtigheid.

5. Hoed of muts: Houd je hoofd en oren warm met een hoed of muts.

6. Skisokken: Neem vochtregulerende, gevoerde skisokken mee voor comfort en droogte.

7. Snowboots: Geïsoleerde, waterdichte snowboots zijn noodzakelijk voor wandelen in besneeuwde gebieden.

8. Casual kleding: Voor congressessies en sociale evenementen, pak comfortabele en gepaste informele kleding in. Business casual kleding kan geschikt zijn voor sommige bijeenkomsten.

9. Warme lagen: Neem truien, shirts met lange mouwen en warme buitenkleding mee voor koude temperaturen.

10. Winteraccessoires: Sjaals, nekwarmer en gezichtsmaskers bieden extra bescherming tegen de kou en wind.

11. Zonnebrillen en skibril: Bescherm je ogen tegen fel zonlicht en schittering met zonnebrillen en skibrillen.

12. Zwemkleding: Als je hotel spa-faciliteiten heeft, breng dan zwemkleding mee voor ontspanning.

Controleer de weersvoorspelling voor je reis en pas je kleding dienovereenkomstig aan. Goed voorbereid zijn zorgt voor een gezellige en plezierige tijd tijdens je ski-congres in Davos.

 

Photo of Oman

BAGGAGE

Handbagage:
Swiss Air staat meestal toe dat passagiers één stuk handbagage en één persoonlijk item aan boord meenemen.
De afmetingen van de handbagage zijn doorgaans beperkt tot ongeveer 55 cm x 40 cm x 23 cm, en het gewichtslimiet ligt meestal rond de 8-10 kg.
Het persoonlijke item kan een kleine handtas, laptoptas of cameratas zijn die onder de stoel voor je past.

Ruimbagage:
De toegestane ruimbagage kan variëren afhankelijk van je tariefklasse en bestemming.
Voor de meeste passagiers in de economy class die van België naar Zwitserland vliegen, is de typische toegestane hoeveelheid één stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 23 kg.
Passagiers in de business class genieten vaak van een hogere toegestane hoeveelheid, zoals twee stuks ruimbagage, elk met een gewicht tot 32 kg per tas.

 

Photo of Oman

WIFI EN ELEKTRICITEIT

Wi-Fi:
In Davos is Wi-Fi toegankelijk in de meeste hotels, resorts, cafés, restaurants en openbare ruimtes. Veel accommodaties bieden gratis Wi-Fi aan gasten, zodat je tijdens je verblijf verbonden kunt blijven.

Elektriciteit:
Davos, Zwitserland, hanteert een standaard elektrische spanning van 230 volt en een frequentie van 50 Hz.
De stopcontacten in Zwitserland accepteren doorgaans de stekkertypes C en J.

Type C: Twee ronde pinnen
Type J: Drie ronde pinnen op een rij, waarbij de bovenste pin iets verspringt.

Photo of Oman

VALUTA

De officiële valuta in Zwitserland is de Zwitserse Frank (CHF). Het is aan te raden om bij aankomst in Davos je Belgische euro's of andere belangrijke valuta om te wisselen voor Zwitserse Franken.